Relatietherapie helpt

De praktijk is gespecialiseerd in relatietherapie vanuit de gestaltpsychotherapie en Emotionally Focused Therapy (EFT). Sessies zijn mogelijk overdag, ’s avonds en in het weekend, zowel in de praktijk als via Skype.

Wanneer relatietherapie?

Relatietherapie helpt om echt te veranderen in je relatie. Kies dus voor relatietherapie als je niet tevreden bent over je relatie en het maar niet lukt om het anders te doen.  Zo voorkom je dat je vast blijft zitten in een situatie waar je niet gelukkig van wordt, maar die wel steeds zwaarder voelt. Samen met de relatietherapeut zorg je voor de verbetering!

Waarom gaan mensen in relatietherapie?

Mensen kiezen voor relatietherapie omdat ze het beter willen hebben. Soms ging er een geleidelijke oorzaak aan vooraf. Jullie zijn bijvoorbeeld uit elkaar gegroeid. Jullie communiceren niet goed meer, er is geen echte aandacht en je vraagt je af is dit het nou? Of er is een verschil in seksueel verlangen dat is blijven liggen. Zomaar een paar voorbeelden van hoe je elkaar geleidelijk kwijt kunt raken in een relatie.

Soms is de aanleiding voor de relatietherapie een plostelinge gebeurtenis. Bijvoorbeeld wanneer je ontdekt dat je partner verliefd is geworden op een ander of is vreemdgegaan. De schok in de veiligheid en het vertrouwen binnen de relatie kan zo groot zijn, dat zomaar doorgaan met de relatie niet mogelijk is.

Weer anderen weten het nog niet. Bij elkaar blijven of toch liever uit elkaar? En hoe doe je dat dan zo goed mogelijk? Ook dan helpt relatietherapie om uit te zoeken wat het beste bij jullie past.

Relatietherapie brengt helderheid

De relatietherapeut helpt jullie helder te krijgen hoe jullie het nu samen doen. Wat zijn de patronen in jullie relatie en hoe communiceren jullie met elkaar? Hoe gaan jullie om met je eigen wensen en die van je partner? Maar ook, wat zijn jullie individuele bijzonderheden en patronen die je meebrengt in je relatie? Juist door dit helder te krijgen, kunnen we onderzoeken hoe het anders kan, op een manier die beter bij jullie past.

In relatietherapie gaat het om júllie doel

De relatietherapeut is er niet om te vertellen hoe je moet leven. Homo, hetero, getrouwd of samenwonend, een samengesteld gezin, open relatie, latten of uit elkaar? Waar het om gaat is uitvinden wat voor jullie het beste werkt. Waar worden jullie gelukkig van? Dat is het doel van de therapie.

Hoe gaat relatietherapie?

We maken eerst één afspraak. In dat eerste gesprek brengen we in kaart waar jullie tegenaan lopen in jullie relatie. Ook bespreken we wat jullie willen bereiken in relatietherapie, wat is het doel? Je hoeft je er niet speciaal op voor te bereiden. De relatietherapeut is er juist om je daarin te helpen.

Aan het einde van het gesprek beslissen we of we samen verdergaan in relatietherapie. Is er een klik? Heb je een goed gevoel bij de relatietherapeut? Dan kunnen we vervolgafspraken maken.

Hoe we verder gaan spreken we samen af. Soms wil een stel gewoon een goed gesprek en soms spreken we een traject af. Vaak hoort daar dan ook een individuele sessie bij. Je krijgt dan speciale aandacht voor jouw individuele situatie.

Servicegericht

De praktijk is er voor jou. Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, is gekozen voor:

  1. Relatietherapie en individuele psyschotherapie onder één dak.
    Naast relatietherapie kun je kiezen voor aanvullende individuele sessies. (Ben je zelfstandige, zzp’er of professional dan is personal coaching soms de beste oplossing. Kijk daarom ook eens bij Psylon – coaching voor profesisonals.)
  2. Geen wachtlijsten, prima bereikbaarheid, afspraken ook ’s avonds en op zaterdag.
    Skype-sessies mogelijk als je ver weg woont of veel op reis bent.
  3. Privacy en cliëntgericht: geen klinische omgeving, geen wachtruimte of balie. Je hebt direct persoonlijk contact en wordt persoonlijk ontvangen. Er gaat geen informatie naar je huisarts of verzekeraar (wij willen geen contracten met verzekeraars).

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Bel 020 644 56 58 (weekdagen, 09.00 – 20.00 uur). Of vul het contactformulier in vóór 20.00 uur en je krijgt dezelfde dag antwoord.