Nick Borgerdijn ervaren therapeut

Nick Borgerdijn, BEd MSc (University of Middlesex, Londen) is opgeleid in de gestaltmethodiek, Emotionally Focused Therapy (EFT) en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Hij is opgeleid in o.a. psychopathologie, behandeling van stressgerelateerde klachten, burn-out en overspanning, Mindfulness Based Stress Reduction en EMDR. Verder is hij gespecialiseerd als relatietherapeut in Emotionally Focused Therapy (EFT).

Nick Borgerdijn

Naast zijn therapiepratijk begeleidt hij ondernemers en professionals in personal coaching, zie ook de coachingsite Psylon – coaching voor professionals. Ook geeft hij les aan enkele instellingen.

Als opleider en supervisor heeft hij o.a. gewerkt voor Psyned Aacademy, waar hij psychologen en therapeuten trainde in therapie aan seksverslaafden. Hij is medisch directeur geweest van de eerstelijns behandelorganisatie PepperMind psychologen.

Nick Borgerdijn is lid van het International Centre for Excellence in Emotionally Focused Therapy (ICEEFT), EFT Nederland en ACBS (Association for Contextual Behavioral Science).

Visie op therapie

Nick Borgerdijn: “Wie in relatietherapie of individuele psychotherapie gaat is niet ziek en dus geen patiënt. Daarom spreek ik van cliënten die dan ook een cliëntgerichte behandeling verdienen.
Voor mij gaat dat aardig ver. Ik wil kunnen afspreken wanneer het de cliënt uitkomt, er is geen wachtkamer of balie en je kunt rechtstreeks met mij contact hebben. Ook je privacy is heel belangrijk. Om die reden is ervoor gekozen geen contracten met verzekeraars aan te gaan. Je informatie wordt dus niet gedeeld met de verzekeraar of je huisarts.”

“In de therapie zoeken we samen uit wat voor de cliënt het beste werkt. Als therapeut moet ik dus helderheid geven, zodat de cliënt zelf de keuze kan maken wat het beste bij hem of haar past. Om die reden heb ik ook geen oordeel wat over goed of fout is. Laat ik het zo zeggen: goed is wat de cliënt helpt en verder brengt.”