Individuele psychotherapie werkt

Individuele psychotherapie helpt als je het moeilijk vindt er zelf uit te komen. Samen met de therapeut praat je over je problemen en onderzoek je hoe je in het hier en nu nieuwe keuzes kunt maken die beter bij je passen. Zo kom je tot oplossingen die beter werken. Sessies zijn mogelijk op weekdagen overdag en ’s avonds, zowel in de praktijk als online.

Wanneer psychotherapie?

Psychotherapie kies je als je iets wilt uitzoeken in je leven. Dat kan van alles zijn, zoals problemen op je werk, stress, seksualiteit, relaties, noem maar op. Wat al die onderwerpen gemeen hebben, is dat je ergens tegenaan loopt waarin je graag een stap wilt maken. Je bent niet tevreden hoe het nu gaat, maar het lukt nog niet om het anders te doen. Dan helpt psychotherapie om tot nieuwe oplossingen te komen. Psychotherapie kan gaan over ingrijpende levenservaringen of psychische klachten, maar evenzeer om een luisterend oor en een goed gesprek. Denk bijvoorbeeld aan:

Hoe gaat de psychotherapie in zijn werk?

We maken eerst één afspraak. In dat eerste gesprek brengen we in kaart waar je tegenaan loopt en aan wilt werken. Ook bespreken we wat het doel moet zijn van onze samenwerking. Wanneer is het een succes? Je hoeft je er niet speciaal op voor te bereiden. De therapeut is er juist om je daarin te helpen.

Aan het einde van het gesprek beslissen we of we samen verdergaan. Is er een klik? Heb je een goed gevoel bij de therapeut? Dan kunnen we vervolgafspraken maken.

Hoe we verder gaan spreken we samen af. Soms wil je gewoon een goed gesprek, bijvoorbeeld om zaken op een rijtje te zetten, soms spreken we een traject af. We zorgen ervoor dat de aanpak optimaal past bij wat jij nodig hebt.

De praktijk is er voor jou

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, kiezen wij voor:

  1. Optimale behandeling:
    De duur, frequentie en inhoud van de sessies worden afgestemd op wat jij nodig hebt. Kortom, een traject dat optimaal bij jou past.
  2. Geen wachtlijsten, prima bereikbaarheid, afspraken ook ’s avonds.
    Videosessies mogelijk als je ver weg woont of veel op reis bent.
  3. Privacy en cliëntgericht werken: dus geen klinische omgeving, geen wachtruimte of balie. Je hebt direct persoonlijk contact en wordt persoonlijk ontvangen. Er gaat geen informatie naar je huisarts of verzekeraar (wij willen geen contracten met verzekeraars).

Ben je zelfstandige, zzp’er of professional? Dan is personal coaching vaak de beste oplossing.
Fiscale aftrekbaarheid, vergoeding door de werkgever en aftrekbaarheid als beroepskosten maken deze optie ook financieel aantrekkelijk. Kijk ook op onze coachingsite: Psylon – coaching voor professionals. Je kunt ook contact opnemen voor meer informatie.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Bel 020 644 56 58 (weekdagen, 09.00 – 17.00 uur) of vul het contactformulier in.