Wanneer relatietherapie na vreemdgaan?

Relatietherapie na vreemdgaan, wanneer kies je daarvoor? Kom je er samen uit dan is dat prima. Maar blijven jullie hangen in verwijten, onbegrip of afstandelijkheid, wacht dan niet langer. Dan is het tijd voor relatietherapie.

Relatietherapie na vreemdgaan

Als vreemdgaan uitkomt, lopen  emoties vaak hoog op. Boosheid en verdriet, verwijt en verwijdering zetten dan de toon. Ze leiden gemakkelijk tot escalatie.

Vreemdgaan begrijpen

Daarnaast is er onbegrip: hoe heeft hij/zij dit kunnen doen? De antwoorden op de vele vragen zijn – ook voor de vreemdganger – niet altijd makkelijk te vinden. Vaak genoeg begrijpt men zijn eigen gedrag niet. Maar antwoorden zijn wel nodig om wat er gebeurd is te kunnen verwerken en verder te kunnen. Zolang dat niet lukt, blijf je gemakkelijk steken in kwetsing en ruzies die je niet verder brengen, maar die eerder leiden tot verwijdering.

Relatietherapie: doe het anders

Kom je niet verder of draai je in kringetjes maak dan een afspraak bij een relatietherapeut. Als neutrale derde die niet oordeelt, helpt hij om uit te zoeken wat jullie nodig hebben en hoe je daar praktisch mee aan de slag kunt.

Relatietherapie is niet bedoeld om mensen bij elkaar te houden of juist hun relatie te laten beëindigen. Dat beslissen jullie zelf. De relatietherapeut zorgt samen met jullie voor duidelijkheid, nieuwe inzichten en manieren om daar handen en voeten aan te geven.

Relatietherapie kan gaan om gezamenlijke sessies, maar in overleg spreken we soms ook een of meer individuele sessies af. Je kunt je dan volledig concentreren op jouw situatie en wat jij nodig hebt.

Vragen of een afspraak maken?

Willen jullie weten of relatietherapie bij jullie past, maak dan een afspraak. We plannen dan eerst één sessie. Daarin gaan we meteen aan de slag – daar komen jullie tenslotte voor – maar we gebruiken die sessie ook om te ervaren of er een klik is. Afhankelijk daarvan kunnen we dan vervolgafspraken maken.

Voel je vrij om contact op te nemen als je nog vragen hebt of een afspraak wilt maken.